Sobre aquest blog

Llegim i Piulem és una tertúlia literària 2.0. Compartim l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter. Des d'aquest bloc us informarem de properes lectures, activitats i altres novetats. Seguiu-nos a http://twitter.com/llegimipiulem

Presentació del llibre Amunt, IV Premi Helena Jubany

Posted on | divendres, 24 de febrer de 2012 | No Comments


Aquest apunt dóna el tret de sortida a noves iniciatives relacionades amb la literatura i els llibres a les quals ‘LlegimiPiulem’ vol sumar-se, compartir i donar a conèixer.

Així doncs, el proper dilluns 27 de febrer serem a la Llibreria Robafaves, a la presentació del llibre Amunt, el conte guanyador del IV Premi Helena Jubany.

A l’acte hi haurà l’actor Joan Pera, que ha posat veu a la narració oral de l’obra, i hi intervindran, ambdós per videoconferència, la Marina Guardiola, autora del llibre, i en Xavier Ribas, que l’ha il·lustrat.Enllaç

Per a qui no el conegui, el Premi Helena Jubany, de narració curta o recull de contes per a ser explicats, es creà amb la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres des de tots els angles –lectora obstinada, periodista de cròniques culturals, llibretera, bibliotecària, autora de ressenyes, correctora, escriptora novella i narradora de contes–, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.

Justament perquè és un premi de narració curta o recull de contes per a ser explicats, hem pensat que no n’hi ha prou amb la presentació del conte guanyador, i volem anar una mica més enllà.

Així, ja us podem avançar que l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, El Públic i @llegimipiulem, de cara al mes d’abril –més del llibre per excel·lència–, mirarem d’organitzar una lectura col·lectiva amb els contes premiats i alguns contes de l’Helena. Però de tot això ja en donarem detalls més endavant.

Amunt, de la Marina Guardiola, s’afegeix a la llista dels guanyadors d’altres convocatòries: El karma del carnisser, de Xavier Cabús (2008); Compta comptes, de Joan-Lluís Moreno i Congost (2009) i Blanc, de Jordi Soler i Comas (2010)

En darrer lloc, afegir que ens agrada especialment començar aquestes iniciatives al marge de les tertúlies 2.0 amb aquesta presentació, que ajudarà a la divulgació del Premi i a mantenir viu el record de l’Helena.

Per a més informació:


Associació Helena Jubany i Lorente: http://helena.jubany.cat/associacio/ i @helenajubany

Web de l’Helena Jubany (Mataró, 1974 – Sabadell, 2001): http://helena.jubany.cat/

I us proposem l'etiqueta #helenajubany per a seguir dilluns la presentació del llibre.

Comments

Leave a Reply

Tertúlia actualPiulem Poesia

Seguidors