Sobre aquest blog

Llegim i Piulem és una tertúlia literària 2.0. Compartim l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter. Des d'aquest bloc us informarem de properes lectures, activitats i altres novetats. Seguiu-nos a http://twitter.com/llegimipiulem

Carretera secundària

Posted on | dimarts, 28 de febrer de 2012 | No Comments
Si sou tuitaries, potser que el nom de Joan Carreras no us digui res. Però si us expliquem que és l’ànima darrera en @janquim, de ben segur que la cosa canvia. Els seus apunts i les seves anàlisis sobre twitter i el món 2.0 són tota una referència a la xarxa. Però és que a banda del bloc i les col·laboracions periodístiques, en @janquim pot acreditar una interessant trajectòria literària que ara us convidem a descobrir i gaudir. Per això, aprofitem que en Joan Carreras acaba de publicar la seva sisena novel·la per proposar-vos ‘Carretera secundària’ com el llibre per llegir i comentar durant el mes de març.El llibre l’ha editat Proa i aquest és l’argument que es pot llegir a la contraportada:El Jonàs passa un cap de setmana a casa del seu pare, viudo i jubilat. No és una trobada com tantes altres: hi ha alguna cosa que la fa especial. Potser és el fet que el pare mateix ha demanat a en Jonàs que hi vagi, potser és la presència d’un veí inquietant, potser la minyona que no diu el que sap, potser dels alemanys que escenifiquen la caiguda del mur de Berlín al jardí del costat... En aquella casa del poble de Malzinelles res no és ben bé el que sembla, ni tan sols els records familiars. Quina mena de persona és, el pare del Jonàs? I el Jonàs, pare i divorciat, reclòs en la seva feina d’il·lustrador, què en vol fer, de la seva vida? L’empremta d’aquestes preguntes no formulades pesa sobre el protagonista d’una història feta de mitges veritats que revelen veritats molt fondes. Una investigació policial amb desenllaç sorprenent acabarà de posar els personatges davant del mirall.


Proa presenta al gran públic un escriptor que durant vint anys ha tingut l’elogi de la crítica.


I aquestes, les primeres opinions que ha generat:
“Una obra emotiva e intensa, de calidad, para el gran público.”
Julià
Guillamon, La Vanguardia“Una elegància enèrgica que recorda els guions dels germans Coen.”
Vicenç
Pagès, El Periódico


“La capacitat de narrar d’aquest autor és extraordinària. Hi ha molts
passatges [...] en què el lector pot tenir la impressió de llegir Auster.”
Jordi Llavina, El Mundo“Una senyora novel·la, d’aquelles en què cada detall té sentit. Tan ben escrita que no es nota. Travada amb un ofici envejable. I apta per a un públic ampli.”
Eva Piquer, Avui


Com sempre, us deixem uns dies per buscar el llibre i fixem la data d’inici de la tertúlia per al proper 10 de març.


Farem servir les etiquetes #janquim i #carreterasecundariaComments

Leave a Reply

Tertúlia actualPiulem Poesia

Seguidors