Sobre aquest blog

Llegim i Piulem és una tertúlia literària 2.0. Compartim l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter. Des d'aquest bloc us informarem de properes lectures, activitats i altres novetats. Seguiu-nos a http://twitter.com/llegimipiulem

Poètica (i) digital

Posted on | dijous, 10 de febrer del 2011 | No Comments

Ho havíem avisat: la pròxima tertúlia -aquesta que ara vos presentem- seria poètica i digital. Així l’hem plantejada. I, esperem, que també la construïm entre tots ben proteïca i festiva! Tot just ara deixem enrere una altra de ben joiosa, la de Conta’m la veritat sobre l’amor (#CVSLA) de Santiago Forné (#sforne), editada per @TRIAllibres. Una obra, que, juntament amb #Xocolata desfeta de Joan-Lluís #Lluís, Olor de #violetes de Josep Campmajó (#jcampmajo), #Sagitari de Joan #Fuster i #Panegre d’#eteixidor ens han dut als reialmes de la prosa: des dels exercicis d’estil fins a la novel·la i l’assaig; des de la Catalunya Nord fins al País Valencià -no ho penseu, que oblidem les Illes; pacienci!

Ara, volem capbussar-nos -o elevar-nos, o descobrir-nos- al bell mig de la poesia i ho volem fer amb una gran festa que començarem aquests dies de febrer i amb un viatge marçal i iniciàtic cap a una novíssima experiència lectora: la literatura digital.

Una festa!

No ho farem a la ventura, sinó guiats per l’expertesa i la passió d’Oreto Doménech (@ariadnalaberint), col·laboradora del grup de recerca de la Universitat de Barcelona sobre Estudis literaris i tecnologies digitals #Hermeneia que dirigeix la Dra. Laura Borràs i Castanyer. Durant aquesta nova tertúlia #poeticaidigital que, com dèiem, engegarem al març, a proposta i mestratge d’@ariadnalaberint recorrerem: (1) les REMEDIACIONS, o obres traspassades d'altres existents anteriorment en paper; algunes de més acostades al llenguatge artístic, plàstic; altres, en canvi, més a prop de la literatura; les (2) OBRES DIGITALS pensades per a ser llegides únicament a través de la pantalla de l'ordinador i (3) ALTRES ARTEFACTES LITERARIS, com reescriptures, relectures i alguna traducció d'obres literàries digitals al català.

Des de ja, però, la vespra. No cal dir-ho, ens agrada la poesia, que compta amb un dia internacional, el 21 de març; i ens agrada -i molt- la força amb què aquesta percorre l’espai de les xarxes socials: el potent #garrotweet o el I Dia internacional de la poesia catalana a Facebook (17 de març), posem per cas... Per això, vos proposem que des d’aquest moment i fins el començament de la nova tertúlia suara descrita piuleu amb nosaltres amb l’etiqueta #piulempoesia aquella que vos interessa, que vos captiva, que vos conmou: versos, obres, autors; tradició i modernitat; culta o popular.

I, a l’abril, potser, vos parlarem, també poèticament, de les illes...


ser, vos parlarem, també poèticament, de les illes...

Comments

Leave a Reply

Tertúlia actual



Piulem Poesia

Seguidors