Sobre aquest blog

Llegim i Piulem és una tertúlia literària 2.0. Compartim l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter. Des d'aquest bloc us informarem de properes lectures, activitats i altres novetats. Seguiu-nos a http://twitter.com/llegimipiulem

Llegim teatre!

Posted on | dissabte, 23 d’abril del 2011 | No Comments

Encara amb els carrers plens de llibres i de roses, en aquest cap de setmana llarg de #santjordi, (i amb la sorpresa que l'Espai Internet de TV3 ha decidit incloure el nostre bloc en l'emissió d'avui, després del Telenotícies Migdia, anunciem la nova proposta de tertúlia.

Relats breus, novel·la, aforismes, hàikus, poesia, literatura digital..., i ara ens atrevim amb un text teatral.

Estem avesats a anar al teatre, a consumir teatre, però potser no tant a llegir-lo.

Ara podeu posar-hi remei amb la lectura que us proposem per a la nostra propera tertúlia: Teoria de catàstrofes, de Toni Cabré (Premi Crítica Serra d’Or de Teatre, 2005).




I per què hem escollit Teoria de catàstrofes? Doncs, perquè tracta d’un tema de plena actualitat, perquè està a punt d’estrenar-se, i perquè hem seguit amb interès els diferents #twitcol·loquis que hi ha hagut darrerament al Teatre Romea, al TNC i a la Villarroel. Ens ha agradat això d’unir Twitter i Teatre. Si apostem pel 2.0, des de ‘LlegimiPiulem’ també ho fem pel Teatre 2.0.

Teoria de catàstrofes, publicada per Pagès Editors (Lleida, 2004), és la tragicomèdia d’un enginyer davant la caiguda d’un pont d’autovia després d’un aiguat. Un home cara a cara amb el desastre, amb la responsabilitat, amb les víctimes... Un home, el seu amic i una noia anònima davant de l’abisme. 104 pàgines que us enganxaran.

L’autor ens ha facilitat el text de l’obra en format pdf, ajudant així a la lectura digital de la mateixa.
Teoria de catàstrofes
Un cop feta la lectura, assaborida, treballada i analitzada, us proposem diferents oportunitats de veure-la dramatitzada i comentar-la amb l'autor, el director i els actors.

El primer tast serà el proper dissabte 7 de maig, a les 19:30, a la sala d’actes de l’Ateneu Barcelonès, on els actors Abel Coll, Òscar Intente i Laura Aubert en faran una lectura dramatitzada. Un cop acabada la lectura, encetarem un twitcol·loqui amb els actors, director, autor i els participants d’aquesta proposta de @llegimipiulem, tant sigui presencialment com virtualment.

El Teatre Monumental, de Mataró, acollirà la representació oficial de Teoria de catàstrofes el proper 14 de maig. Aquest cop, aprofitarem ‘L’hora del cafè’(a les 19:00 hores, vestíbul del teatre), juntament amb Toni Cabré i Moisès Maicas, per donar unes breus pinzellades de què és Twitter, què fem des de @llegimipiulem, l’experiència del #twitcol·loqui a l’Ateneu, i convidarem els espectadors, a posteriori, un cop vista l’obra, a piular sobre la mateixa. L’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), és coproductor de l’espectacle. Aquest serà el segon tastet.

I si resulta que les agendes no us permeten assistir ni a la lectura dramatitzada de l’Ateneu Barcelonès, ni a l’estrena de Mataró, sempre us quedarà el Teatre Gaudí Barcelona. Teoria de catàstrofes es representarà el 20 de maig al 26 de juny, o sigui que no hi ha excuses.

Les etiquetes que us proposem per a la tertúlia són #tonicabre #teoriadecatastrofes i #piulemteatre.


NOTA: I qui estigui interessat a assistir a la lectura dramatitzada de l’Ateneu Barcelonès, digueu-nos-ho a llegimipiulem@gmail.com

Comments

Leave a Reply

Tertúlia actual



Piulem Poesia

Seguidors