Sobre aquest blog

Llegim i Piulem és una tertúlia literària 2.0. Compartim l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter. Des d'aquest bloc us informarem de properes lectures, activitats i altres novetats. Seguiu-nos a http://twitter.com/llegimipiulem

Notícies aparegudes als mitjans sobre Llegim i Piulem

Posted on | dimecres, 25 d’agost del 2010 | No Comments

Aquesta notícia va aparèixer publicada al web 3cat24.cat:

Una tertúlia literària a Twitter comenta les obres d'autors catalans

Un grup de lectors que ja arriba al centenar s'ha proposat compartir les seves lectures preferides a través de Twitter, un servei en què els missatges que s'emeten no poden excedir els 140 caràcters.

Els seus impulsors han triat com a nom "llegimipiulem", perquè tot sovint s'anomena "piular" al fet d'enviar missatges a Twitter, a partir de la traducció literal d'aquest terme en anglès.

"Llegimipiulem" té un grup a la xarxa social Facebook, per donar-se a conèixer, i es proposa mantenir aquestes peculiars tertúlies literàries cada quinze dies, sempre amb un llibre diferent. El primer que han triat és el volum de narracions "Xocolata desfeta", de Joan-Lluís Lluís.

D'entrada, sembla que aquesta limitació del contingut podria impedir un diàleg constant però el cert és que "llegimipiulem" ja ha acumulat més d'un centenar de missatges sobre el llibre triat, compta amb una norantena de seguidors al compte de Twitter i forma part d'un centenar de llistes de Twitter, elaborades pels mateixos usuaris.

Més opcions a internet

Les possibilitats d'opinar sobre els llibres ja existeix a diversos blogs que se centren en el comentari de lectures, el més reconegut dels quals és encara El llibreter, i també a la xarxa Quèllegeixes. Però fins ara no s'havia experimentat amb la tertúlia literària a Twitter en català.

En anglès, aquesta modalitat de conversa sobre llibres ha trobat l'èxit en casos de gran abast, com la proposta perquè tothom digui un llibre que li ha canviat la vida. Amb l'etiqueta ("hashtag") #booksthatchangedmyworld ja hi ha milers d'opinions acumulades. No totes esmenten llibres literaris i moltes repeteixen títols de "bestsellers" (grans vendes), però sembla evident que el llibre també té un espai a les xarxes socials. Els lectors estan disposats a fer servir els recursos d'internet per documentar-se sobre literatura, compartir les seves predileccions i també per completar la lectura amb altres possibilitats, com ara els mapes literaris.

Novel·la i pel·lícula

Twitter també s'ha utilitzat, no fa gaire, per situar-se a l'altre costat i escriure una novel·la, per força creada amb la suma de textos molt breus. Animats per les possibilitats que aquestes eines aporten, un grup d'usuaris catalans s'ha proposat fins i tot la producció d'una pel·lícula.

Comments

Leave a Reply

Tertúlia actual



Piulem Poesia

Seguidors