Sobre aquest blog

Llegim i Piulem és una tertúlia literària 2.0. Compartim l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter. Des d'aquest bloc us informarem de properes lectures, activitats i altres novetats. Seguiu-nos a http://twitter.com/llegimipiulem

Lectura d’estiu: Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders

Posted on | dimarts, 31 de juliol del 2012 | 1 Comment



Ja som a les portes del mes d’agost, però abans de prendre’ns un descans volem deixar-vos un nou apunt.

Amb la proposta de tertúlia que vam fer el passat mes de maig del llibre Opòton, de Tísner, ja us vam fem saber la nostra col·laboració en l’Any Sales, Calders i Tisner (1912-2012), i ara, a punt d’emprendre tots plegats ritmes diferents, trencar horaris establerts, rutines, i a la cerca d’estats d’ànims i moments que ens ajudin a apaivagar les incerteses, angoixes i lluites expressades ens els mesos passats –i abans no en vinguin de noves–, us volem recomanar una lectura de Pere Calders.
Cròniques de la veritat oculta serà el llibre que proposarem el proper mes de setembre (Calders va néixer el 29 de setembre de 1912), però hem preferit fer-vos un avançament per qui el vulgui buscar, llegir i prepara-se la tertúlia. L’estiu també és per assaborir, relaxadament, tranquil·lament, una bona lectura.
“Els contes de Calders són un artifici on intervenen la fantasia i tot un seguit d’elements que es mouen en l’àmbit del somni. En aquest espai imaginari, el comportament humà i els esdeveniments adquireixen un significat més profund que condueix a una reflexió sobre la condició humana. El to i el llenguatge dels contes són un bon exemple de l’elevat estil d’un narrador d’ofici com és Calders, que assoleix amb aquesta obra la condició de mestre.”
Al setembre, ja farem un apunt més acurat, amb molta més informació sobre la vida i l’obra de Calders, les activitats organitzades pel mes de setembre...
Que passeu un MOLT BON ESTIU i BONES LECTURES!

Alguns links que us poden ajudar:


Comments

One Response to “Lectura d’estiu: Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders”

  1. Unknown
    14 d’agost del 2012, a les 5:21

    El llibre a on es pot aconseguir?

    gràcies

Leave a Reply

Tertúlia actual



Piulem Poesia

Seguidors